Міністерство соцiальної політики України


Кожен із нас ЗСУ

8 Серпня 2022, 13:44

 

У березні Федерацією профспілок Черкаської області був створений штаб обласного профспілкового центру гуманітарної допомоги. До роботи штабу долучилися не лише працівники обласних галузевих профспілок, а й активні члени профспілки, їх родини та небайдужі жителі міста Черкаси. Доєдналися до волонтерської справи і працівники обласної профспілки працівників соціальної сфери. 

Розібравшись із технікою та освоївши основні аспекти виготовлення маскувального одягу, народилася ідея – створювати такий захист разом із спілчанами соціальної сфери.

Провівши опитування серед працівників Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА та Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат і отримавши згоду спілчан, розпочали виготовлення захисного одягу для військовослужбовців Збройних Сил України.

Активна робота з виготовлення маскувального одягу розпочалася на початку червня. Було дуже приємно, що у перший же день,  наші небайдужі  спілчанки активно долучилися до справи, а вже наступного дня почали приносити тканинки, нитки, мішковину, закупляти за власні кошти щітки для виготовлення виробів, фарбувати матеріал у потрібний колір.

Спочатку виготовили дві “кікімори” і передали у міський гуманітарний штаб. Досвідчені фахівці з плетіння схвалили нашу роботу за оперативність і правильне виготовлення виробів. А потім вже почалися масові замовлення захисного одягу. Виготовили маскувальний одяг снайперам, розвідникам, військовим, які воюють в Харківській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, Донецькій та Херсонській областях.

Активно співпрацюємо з іншими волонтерськими, релігійними і громадськими організаціями та напряму з військовослужбовцями Збройних Сил України.

За півтора місяці кропіткої роботи завзятим трудівницям соціальної сфери вдалося виготовити понад 40 “кікімор”. При цьому, кожен виріб оригінальний, ексклюзивний і дуже зручний (за словами вдячних військових).

Дуже символічно, що 28 липня, в День Української Державності та День Хрещення Київської Русі, відбулося відзначення організаторів соціальної гуманітарної місії і профспілковців за  активну волонтерську діяльність  та допомогу Збройним Силам України.

Нагрудні знаки “За службу та звитягу” з посвідченням від Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва отримали 10 осіб. 

Сьогодні понад 40 працівників Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА та Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат активно долучилися до плетіння захисного одягу для військовослужбовців Збройних Сил України. Допомагати приходять їх діти, які також стараються якнайкраще зробити плетіння. 

У захисний одяг для воїнів ми вплітаємо нашу щиру любов і велику повагу та дуже чекаємо їх з Перемогою!

Робота в тилу триває…

Окрема вдячність працівникам Золотоніського та Гельмязівського психоневрологічних інтернатів, які оперативно змогли  за тиждень, забезпечити 6 військових автомобілів захисними сітками. Щира подяка Черкаському  міському центру зайнятості, Черкаському обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за зібрані матеріали для плетіння одягу.

Виконуючи таку волонтерську роботу, ми допомагаємо стати непомітними для ворога нашим Героям - воїнам. Дякуємо нашим Захисникам, які боронять нашу країну, захищають нас на фронті і оберігають наш спокій. Нехай бережуть себе! 

У соціальній сфері немає байдужих, усі установи і заклади активно допомагають військовим, біженцям, дітям і пенсіонерам. Організовують харчування, збирають речі і предмети побуту, плетуть сітки і захисний одяг, приймають і влаштовують вимушених переселенців, консультують, допомагають з роботою, розраджують і заспокоюють.  

Щиро вдячні всім спілчанам за небайдужість, активність, працьовитість і за те, що свої вільні хвилини, обіди і час після роботи, вони присвячують такій важливій благодійній місії.

Лише згуртовано і дружньо ми наближаємо Перемогу.

Українська нація нескорена!

Віримо, Перемога вже близько!




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22109.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове