Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики розширює співпрацю з Всесвітньою продовольчою програмою ООН

5 Серпня 2022, 21:20

 

 

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович провела робочу зустріч щодо розвитку співпраці у сфері соціальної підтримки населення в Україні з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН).

Зважаючи на суттєву допомогу організації сім’ям, які постраждали від війни, Оксана Жолнович висловила щиру подяку партнерам та підкреслила, що завдяки спільним зусиллям вдалося через програму єДопомога надати фінансову підтримку близько 500 тис сім’ям, таким чином переміщені особи з числа найбільш вразливих груп отримали додаткові до державних програм грошові виплати.

Міністр зупинилася на викликах, з якими стикається соціальна сфера країни через широкомасштабну війну, та наголосила на необхідності активізації пошуку інструментів для забезпечення рівня соціальних гарантій громадян, у тому числі, використовуючи можливості міжнародних партнерів.

За результатами зустрічі представники ВПП ООН підтвердили готовність розширити співпрацю в напрямку надання фінансової та натуральної допомоги, зокрема з фокусом на людей, які перебувають в особливо скрутному становищі. Організація також сприятиме розвитку цифрових інструментів (Єдиної інформаційної системи соціальної сфери) для забезпечення спроможності міністерства якісно, швидко та прозоро адмініструвати надання допомог громадянам України.

Для розвитку окреслених напрямків сторони погодили проведення низки робочих зустрічей, які відбудуться вже скоро.

Міністр подякувала Корін Флешер, регіональному директору Всесвітньої продовольчої програми ООН Близького Сходу, Північної Африки та Східної Європи, Метью Холлінгворту, координатору з надзвичайної операції ВПП для України, Мамару Мерзуку, старшому раднику, Маріанні Ворд, заступнику координатора з надзвичайної операції ВПП для України, Девіду Ентоні Томасу, голові з питань програми ВПП ООН в Україні за увагу до нашої країни та готовність до подальшої співпраці.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22108.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове