Міністерство соцiальної політики України


Дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по 6 допомогам продовжується в Рівненській та Житомирській областях

1 Серпня 2022, 10:04

 

 

Костянтин Кошеленко заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації нагадав, що дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери триває та прокоментував проміжні результати.

“Впровадження ЄІССС задля зручного надання та отримання соціальних  послуг триває. Працівники соціального захисту населення наразі працюють, як в старих системах, так і в новій ЄІССС по прийому заяв на отримання допомог з метою успішного проходження періоду дослідно-промислової експлуатації та в подальшому  використання нової системи. До ЄІССС вже підключено 2014 користувачів та 140 адміністраторів”, - розповів Костянтин Кошеленко.

Заступник Міністра зазначив, що дослідно-промислова експлуатація ЄІССС по 6 найбільш затребуваних серед населення соціальних допомогах триває в Рівненській та Житомирській областях. Кращий результат мають працівники соціального захисту населення на Житомирщині.

“Житомирська область наразі більш активна у пілотуванні проєкту, адже майже ніж втричі перевищує показники Рівненської області. Ми розуміємо наскільки сильно виросло навантаження на працівників соцзахисту, але дослідно-промислова експлуатація вкрай важливий етап у впровадженні. Саме із впровадженням ЄІССС буде можливість прискорити весь процес в оформлені та отримані допомоги”, - підкреслив заступник Міністра соціальної політики України.

Також відповідальний за цифровізацію заступник Міністра соцполітики подякував кожному працівнику соціальної сфери, які на етапі дослідно-промислової експлуатації виявили можливості та запропонували рішення для покращення роботи нової системи.  Всі пропозиції було узагальнено та передано розробникам ЄІССС і ДП “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України”.

Нагадуємо, що в ЄІССС вже успішно реалізована можливість надання відповідних документів людям з інвалідністю для перетинання державного кордону України. Їх можна отримати в управліннях соціального захисту населення, що розташовані на території пропускних та суміжних пунктів перетину державного кордону у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях (детальніше за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/22046.html). 

 

Довідково:

Єдина інформаційна система соціальної сфери - це комплексна система, призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

ЄІССС надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу «Дія».

Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22092.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове