Міністерство соцiальної політики України


Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович провела робочу зустріч із Федеральними міністрами Німеччини Губертусом Гайлем та Ненсі Фезер

25 Липня 2022, 22:35

 

 

Сьогодні Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович провела робочу зустріч із Федеральним міністром праці та соціальних справ Федеральної Республіки Німеччини (ФРН) Губертусом Гайлем та Федеральним міністром внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку ФНР Ненсі Фезер.

Пані Міністр подякувала Уряду Німеччини за підтримку України та українського народу в боротьбі проти російського загарбника та прихисток українських громадян, більшість з яких - жінки та діти.

Сторони обговорили дорожню карту спільних дій щодо надання комплексних реабілітаційних послуг для осіб з інвалідністю, зокрема забезпечення допоміжними засобами реабілітації, залучення кваліфікованих німецьких протезистів та ортезистів до процесу надання послуг із протезування в Україні, технічних експертів з питань асистивних технологій, залучення додаткових коштів для галузі.

Німецька сторона повідомила про плани компаній ФНР, які є світовими лідерами у виробництві товарів та допоміжних засобів для осіб з інвалідністю, розширити співпрацю з українськими партнерами у напрямку обміну досвідом, надання фінансової, технічної та експертної допомоги, збільшення інвестицій в українську економіку, а також передачі відповідних ліцензій у сфері виробництва засобів для осіб з інвалідністю.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання розвитку соціальних послуг в Україні, в першу чергу для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та осіб похилого віку з ментальними та фізичними розладами. Зокрема, щодо закупівлі таких послуг у недержавних надавачів та розвитку партнерств на рівні громади.

Представники Німеччини відмітили тенденції до розвитку цифровізації соціальної сфери України та запропонували інтенсифікувати взаємовигідну співпрацю у цьому напрямку.

За результатами зустрічі сторони домовились активізувати зусилля щодо захисту прав та інтересів українських громадян, які отримали тимчасовий прихисток у Німеччині, та спільні дії з післявоєнної відбудови України.

 

 
 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22076.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове