Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та ГО Український Код співпрацюватимуть для допомоги людям з найбільш постраждалих регіонів

6 Липня 2022, 19:02

 

Міністерство соціальної політики України та громадська організація “Український код” уклали меморандум про взаємодію та співпрацю для скоординованого надання допомоги якомога більшій кількості людей з найбільш постраждалих внаслідок війни територій із використанням інформації про потреби людей, зібраній через соціальну платформу єДопомога волонтерська.

На підписанні Меморандуму про співпрацю Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, Андрій Перехрест, голова Громадської організації «Український код», та Василь Вірастюк, народний депутат Верховної ради України ІХ скликання, що є амбасадором громадської організації “Український код”, обговорили результати попередньої співпраці та подальші напрямки спільної роботи.

Зокрема, обговорювали проблемні питання у регулювання правового статусу волонтерів, доставку гуманітарних вантажів у міста, де відбуваються активні бойові дії, співпрацю з місцевими військово-цивільними адміністраціями для задоволення першочергових потреб людей з деокупованих та обстпілюваних міст, які не є внутрішньо переміщеними особами, залучення максимальної кількості благодійників, в першу чергу з-за кордону, для адресної допомоги родинам через платформу єДопомога.

“Ми цінуємо та дякуємо кожному волонтеру, кожній громадській організації, які спільно з державою допомагають відповідати на виклики сьогодення українцям. Співпраця Мінсоцполітики та Українського коду лише збільшить наші можливості. Разом ми можемо донести допомогу навіть туди, де не працюють магазини, немає зв'язку і тривають обстріли. Ми також вже побачили, що для допомоги постраждалим від війни в місцях, де інфраструктура життєзабезпечення працює, соціальна платформа єДопомога є зручним сучасним інструментом, який дає можливість благодійнику з будь-якого куточка світу допомогти за пару кліків самостійно обраній український родині харчами, ліками, а через кілька днів ще і пальним. ” - зазначила Марина Лазебна Міністр соціальної політики України.

Марина Лазебна подякувала громадській організації за вже надану підтримку близько 100 родинам, що залишили свої заявки на допомогу на платформі єДопомога.

“Від команди волонтерів Українського коду ми дякуємо Міністерству соціальної політики України за підтримку і ми впевнені, що наша співпраця дозволить допомогти ще більшої кількості людей. Для цього ми починаємо співпрацювати з криптовалютною біржою KUNA. За рахунок цифрової валюти світ ще більше підтримає Україну та наблизить нашу перемогу”, - підкреслив Андрій Перехрест голова Громадської організації «Український код».

“Триває 133 день війни і взаємодія держави та волонтерів досі залишається вкрай важливою. Тож я підтримую та вітаю співпрацю Мінсоцполітики та Українського коду, а також особисто долучаюсь до інформаційної підтримки соціальної платформи єДопомога. Завдання кожного з нас зберегти життя людей та допомогти тим, хто цього найбільше потребує.” - зазначив Василь Вірастюк, народний депутат Верховної ради України ІХ скликання.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22021.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове