Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та ООН Жінки в Україні: координація спільних дій

4 Липня 2022, 19:03

 

 

Заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва зустрілася з головою офісу ООН Жінки в Україні Ерікою Квапіловою для обговорення результатів спільної роботи та координації майбутньої співпраці.

Результатом співпраці міністерства та офісу ООН Жінки є такі важливі стратегічні документи:

• проект Національної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2030 року. Реалізація стратегії дозволить розширити участь жінок у всіх сферах життєдіяльності суспільства, поглиблюючи їх економічні можливості, забезпечуючи комплексну допомогу вразливим групам та враховуючи їх потреби при формуванні державної політики у різних галузях. Це працевлаштування та зайнятість, фізична культура та спорт, освіта і наука, охорона здоров’я, захист навколишнього природнього середовища.

• проект Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ до 2025 року. Це уже другий Національний план дій України з часу прийняття у 2000 році Радою Безпеки ООН резолюції, яка стала відправною точкою людиноцентричного підходу у безпеці та обороні, резолюції, яка підкреслила важливу роль жінок у встановленні миру та розв’язанні конфліктів, а також акцентувала увагу на підвищених ризиках для жінок стати жертвами збройних конфліктів.

«З початку війни ще більшої важливості набула робота щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, а також сексуальному насильству.
Ми маємо активно реагувати на проблеми і ті виклики, з якими зіштовхнулися люди, тому підтримка та досвід експертів ООН Жінки в Україні, який допомагає Уряду України інтегрувати гендерні підходи та підходи, засновані на правах людини, у діяльність центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також територіальних громад є дуже цінним, особливо в умовах воєнного стану», - зазначила Анна Сергєєва.

Сторони домовилися продовжити співпрацю для реалізації Національної стратегії та плану дій, а також імплементації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська Конвенція), яка була нещодавно ратифікована Верховною Радою України.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/22009.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове