Міністерство соцiальної політики України


Рада ЄС ухвалила політичну заяву про захист прав дітей-переселенців з України у контексті російської загарбницької війни проти України

30 Червня 2022, 18:29

 

 

Мінсоцполітики вітає ухвалення Радою Європейського Союзу політичної заяви про захист прав дітей-переселенців з України у контексті Російської загарбницької війни проти України, яку розіслано державам членам ЄС 29 червня.

"Ця заява Ради Європи - важлива консолідована на найвищому рівні позиція країн-членів щодо підходів до захисту наших переміщених дітей в найкращих інтересах кожної дитини. Цей документ після тривалих опрацювань погодив Європейський Союз для того, щоб врегулювати проблемні питання, які Україна виклала в проекті меморандуму про захист прав переміщених дітей, напрацьованому Координаційним штабом з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Це демонструє готовність ключових інституцій ЄС чути Україну та співпрацювати з Україною на партнерських засадах.

А ще заява Ради ЄС важлива тим, що називає речі своїми іменами, визнає загарбницьку війну Росії проти України та їх руйнівний вплив на життя наших дітей", - прокоментувала Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

Приводимо повний текст декларації та неофіційний переклад.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21994.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове