Міністерство соцiальної політики України


Уряд забезпечив виплату пенсій недієздатним переміщеним особам, які не мають опікунів

24 Червня 2022, 20:45

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке забезпечує виплату пенсій та державної соціальної допомоги людям, визнаним судом недієздатними та переміщеним у зв’язку зі збройною агресією російської федерації з регіонів, де тривають активні бойові дії, до більш безпечних регіонів.

Зокрема, рішення Уряду передбачає можливість перераховувати пенсії або державну соціальну допомогу недієздатним людям, яким не призначено опікунів або які втратили зв'язок з опікунами і перебувають у закладах на повному державному утриманні з проживанням. Зокрема, органи Пенсійного фонду зможуть перераховувати таким людям частину пенсії або соціальної допомоги на рахунки закладів, в яких вони перебувають, на підставі повідомлення від уповноваженої особи органу опіки та піклування.

Також рішення Уряду забезпечує інформування Пенсійного фонду України або структурного підрозділу з питань соціального захисту населення про тимчасове переміщення (евакуацію) людини.

Рішення врегульовує облік інформації про людей, визнаних судом недієздатними або обмежено дієздатними, яким не призначено опікуна або з опікуном яких втрачено зв’язок під час дії воєнного стану, органами опіки та піклування в адміністративно-територіальній одиниці їхнього тимчасового перебування. Це дасть змогу оперативно вирішувати питання, пов’язані із захистом та забезпеченням потреб недієздатних людей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21973.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове