Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики розширює міжнародну співпрацю з гуманітарних питань

2 Червня 2022, 17:00

 

 

01 червня 2022 року перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик провів робочу зустріч з представниками Міжнародної гуманітарної організації „Людина в біді”. Це організація з тридцятирічною історією, яка розпочала свою діяльність в Україні у 2003 році, а з 2014 року забезпечує потреби в гуманітарній допомозі постраждалих на сході України, надаючи необхідні продовольчі та промислові товари, засоби гігієни, допомагаючи у відновленні житла, водопостачання та поліпшенні санітарних умов, забезпечуючи психосоціальну підтримку по обидва боки лінії розмежування.

Учасники зустрічі обговорили напрямки розвитку двосторонньої співпраці, підтримки міжнародних партнерів для реалізації заходів Мінсоцполітики щодо соціальної допомоги населенню країни.

Представники Мінсоцполітики презентували цифрову платформу єДопомога - простір, де кожен зможе як отримати необхідну допомогу, так і стати донором для допомоги тим, хто її потребує.

З 31 травня 2022 року на платформі стала доступною функція, що дозволила подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій.

Представники „Людина в біді” високо оцінили вдале цифрове рішення, розроблене Мінсоцполітики, і висловили підтримку подальших дій з доповнення та розширення функціоналу платформи.

Також з метою закріплення дорожньої карти подальших спільних дій сторони домовилися про укладення двостороннього меморандуму про співпрацю найближчим часом.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21886.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове