Міністерство соцiальної політики України


Майже два мільйони родин з дітьми охоплені соціальною допомогою, спрямованою на захист прав дітей

1 Червня 2022, 14:25

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що майже 2 мільйони родин з дітьми охоплені різними видами державної допомоги, спрямованими на захист прав дітей.

Зокрема, це:

У 2022 році розміри наступних видів державної допомоги збільшились:

З початком введення воєнного стану стало складно а подекуди неможливо зібрати необхідні документи для призначення допомог, а також звернутися до органів соціального захисту населення за їх призначенням. Тому Уряд автоматично продовжив виплату раніше призначених соціальних допомог, субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг та спростив призначення для нових отримувачів (постанова Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 214 „Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану”, постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 № 258 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо деяких питань державної соціальної допомоги та пільг”).

Для того, щоб забезпечити виплати різних видів соціальної підтримки, в тому числі, сім’ям з дітьми на територіях, де органи соціального захисту не мають можливості працювати та проводити нарахування, зокрема на тимчасово окупованих, оточених, заблокованих територіях та територіях, де відбуваються активні бойові дії,  запроваджено централізоване нарахування допомог.

Це дало змогу продовжити виплату субсидій, пільг, соціальних допомог більше ніж одному мільйону отримувачів з найбільш постраждалих регіонів України.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21881.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове