Міністерство соцiальної політики України


В умовах воєнного стану в Україні комунальні заклади продовжують надавати соціальні послуги вразливим верствам населення

26 Травня 2022, 13:33

 

 

Мінсоцполітики проводить моніторинг функціонування закладів соціального захисту населення в умовах воєнного стану, зокрема тих, що надають соціальні послуги з проживанням, організації надання допомоги цим закладам.

Забезпечено щотижневий збір інформації стосовно стану діяльності закладів соціального захисту населення, в яких проживають / перебувають отримувачі соціальних послуг. Опрацьовується інформація щодо функціонування таких закладів, їх територіальної належності, а також наявності пошкоджень.

Наразі 15 закладів соціального захисту населення, які знаходяться на підконтрольній Україні території (Донецька, Київська, Харківська, Чернігівська області та місто Київ), зазнали різного ступеню руйнувань, спричинених проведенням бойових дій на території України.

 

Довідково

Станом на 01.01.2022 у системі соціального захисту населення функціонувало:

282 будинки-інтернати для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, психоневрологічних інтернатів, де проживало 43,3 тис. осіб, у тому числі 1,5 тис. осіб діти;

369 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) і 618 центрів надання соціальних послуг, якими обслуговано понад 879,3 тис. осіб;

260 центрів соціальних служб;

73 заклади для бездомних осіб (з них 61 заклад комунальної форми власності), в яких протягом 2021 року перебувало на обслуговуванні 32,6 тис. осіб, у тому числі:

25 будинків (відділень) нічного перебування, потужністю 1,0 тис. ліжко-місць;

16 центрів (відділень) реінтеграції;

7 відділень соціальних готелів, потужністю 155 ліжко-місць;

63 центри (відділення) обліку бездомних осіб;

15 спеціалізованих установ для звільнених осіб;

56 закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді (соціальні центри матері та дитини, соціальні гуртожитки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, центри соціально-психологічної допомоги).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21859.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове