Міністерство соцiальної політики України


Платформа єДопомога та Комітет відкритої демократії США через проєкт «Допоможіть Україні 22: Операція «Паляниця» Help Ukraine 22

25 Травня 2022, 11:09

 

 

Платформа єДопомога, що створена Міністерством соціальної політики України, в особі Державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України” та Комітет відкритої демократії США через проект «Допоможіть Україні 22: Операція «Паляниця» уклали меморандум про співпрацю та взаємодію заради надання благодійної фінансової та гуманітарної допомоги, технічної підтримки при реалізації максимально адресної допомоги більшій кількості людей в Україні, які постраждали від війни.

“Для України важлива підтримка світу. Ми вітаємо взаємодію та співпрацю платформи єДопомога з Комітетом відкритої демократії США через проєкт «Допоможіть Україні 22: Операція «Паляния» заради допомоги українцям. Саме адресна допомога надасть можливість людям вистояти у складний час.

Комітетом фінансово підтримується технічна частина платформи єДопомога та благодійні, громадські організації, що взаємодіють з платформою й адресно доставляють продукти харчування, засоби гігієни та інші товари людям, що постраждали від війни. Продовжуємо об’єднувати весь світ!” - привітав співпрацю та взаємодію Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Костянтин Кошеленко, також, проінформував, що Комітет вже надав першу благодійну фінансову підтримку державному підприємству “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики”, що буде спрямовано на розвиток платформи та підтримку людей, що залучені до розвитку платформи єДопомога.

Зі свого боку Метью Крейтман, керівник відділу гуманітарного реагування Комітету відкритої демократії США, що опікується проєктом «Допоможіть Україні 22: Операція «Паляниця» висловив підтримку Україні та всім українцям у боротьбі за свободу та демократію.

«Ми повністю підтримуємо здатність українського уряду використовувати IT-талант країни та успіхи електронного урядування для швидкого гуманітарного реагування.

Це швидкий, інноваційний інструмент, який використовує технології та дані, щоб надати більше допомоги більшій кількості людей, які цього потребують.

Ми бачимо успіх реформи децентралізації щодня: органи місцевого самоврядування координують підтримку з НУО, волонтерами та МПО, щоб допомогти своїм громадам. E-dopomoga оцифровує більшу частину цього та дає змогу допомогти більшій кількості людей в Україні та за кордоном.

Ми активно працюємо над інтеграцією наших власних даних, а також американських постачальників гуманітарних товарів, щоб допомогти e-Dopomoga та Міністерству соціальної політики під час цієї гуманітарної кризи.” - підкреслив важливість взаємодії та співпраці Метью Крейтман, керівник відділу гуманітарного реагування Комітету відкритої демократії США.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21854.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове