Міністерство соцiальної політики України


Більше 800 тисяч постраждалих від воєнних дій отримали допомогу за рахунок коштів, які надійшли на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ Мінсоцполітики

11 Травня 2022, 16:48

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що за рахунок коштів, які надходять на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ Мінсоцполітики, профінансовані заявки від 80 партнерів для надання необхідної допомоги 812 683 особам. Загалом профінансовано 184,5 мільйони гривень.

«Завдяки тому, що ми не просто фінансуємо заявки отримувачів, а організуємо співпрацю, коли частину витрат на допомогу отримувачі беруть на себе або забезпечують певний етап надання необхідної допомоги, вдається за рахунок наявних ресурсів забезпечити допомогою більшу кількість людей.

Кошти розподіляються отримувачам на різні види допомоги: евакуація цивільних з місць активних бойових дій, розміщення, організація харчування та психологічна допомога внутрішньо переміщеним особам, забезпечення медичними засобами та продуктами людей у місцях, де ведуться бойові дії, та людей на деокупованих територіях, транспортування гуманітарної допомоги, придбання генераторів для деокупованих громад.

Завдяки об’єднанню ресурсів та можливостей ми маємо високу ефективність використання коштів», - прокоментувала Марина Лазебна.

На сьогодні кошти з гуманітарного рахунку для допомоги людям отримали міські та сільські ради, медичні заклади, реабілітаційні центри, громадські та благодійні організації, санаторії, територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати.

У травні також профінансовано забезпечення продуктами харчування, товарами першої необхідності, гігієнічними, медичними засобами, підопічних, які перемістилися із Бородянського психоневрологічного інтернату Київської області, Покровського психоневрологічного інтернату Донецької області, Слов’янського психоневрологічного інтернату Донецької області, Костянтинівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та людей з інвалідністю Донецької області.

З коштів гуманітарного рахунку Мінсоцполітики виділено 100 мільйонів гривень на програму, яку реалізує Міністерство розвитку громад та територій, щодо придбання житла для сімей, в першу чергу, багатодітних, житло яких було зруйноване внаслідок воєнних дій.

Міністерство розвитку громад та територій інформує, що кошти будуть спрямовані на придбання житла у Київській, Сумській, Чернігівській та Житомирській областях, відповідно до клопотань обласних державних адміністрацій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21818.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове