Міністерство соцiальної політики України


"Потрібна політика, яка припинить війну і зробить неможливим повторення цих жахливих нелюдських злочинів і страждань мільйонів людей", - Марина Лазебна

5 Травня 2022, 16:07

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України взяла участь у сесії високого рівня позачергової зустрічі Організації економічного співробітництва та розвитку, під час якої країни ділились досвідом реагування на міграційну кризу, спричинену війною росії проти України.

Під час виступу міністр подякувала всім країнам, які запровадили безпрецедентні програми підтримки для вимушених переселенців з України. Вона поінформувала про масштаби гуманітарної катастрофи, які щоденно зростають через цинічне ігнорування російськими військами норм міжнародного права і елементарних понять людяності.

Міністр поділилась досвідом України у реагуванні на внутрішню міграційну кризу та допомогу людям в умовах війни.

"Безумовно, масове вимушене переміщення українців за кордон стало міграційною кризою, стресом для соціальної інфраструктури приймаючих країн. Для одних країн цей стрес більший, ніж для інших, адже міграційне навантаження розподіляється нерівномірно.

Це виклик. І ми з ним знайомі з власного досвіду. Адже в результаті війни Україна також зіштовхнулась з внутрішньою міграційною кризою. Якщо до інших країн перемістились 5 мільйонів людей, то всередині країни вимушено перемістились близько 7 мільйонів. Переважно це жінки, діти, люди з інвалідністю, літні люди. Соціальна інфраструктура приймаючих громад перевантажена. Допомоги також потребують люди з деокупованих міст, які пережили жахи окупації.

І забезпечити підтримку людей необхідно в умовах війни, коли частина економіки не працює і ресурсів катастрофічно бракує", - прокоментувала Марина Лазебна.

Повний виступ Міністра соціальної політики дивіться у відео

  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21796.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове