Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики профінансувало допомогу для 114 тисяч людей на деокупованих територіях за рахунок коштів з гуманітарного рахунку в НБУ

18 Квітня 2022, 19:23

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що Мінсоцполітики профінансувало надання допомоги 114 тисячам людей в деокупованих населених пунктах Київської та Сумської областей за рахунок коштів, які надходять на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ Мінсоцполітики.

Зокрема, Мінсоцполітики спрямувало на забезпечення продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни та іншими товарами першої необхідності:

• 4,4 мільйони гривень на потреби близько 25 тисяч мешканців Ірпінського району Київської області за клопотанням Ірпінської міської ради;

• більше 7 мільйонів гривень на допомогу 20 тисячам мешканців Бучанського району Київської області за клопотанням Бучанської міської ради;

• 6,4 мільйона гривень спрямовані на допомогу 24 тисячам мешканців Димерського району Київської області за клопотанням Димерської селищної ради;

• майже 7 мільйонів гривень на допомогу 12 тисячам мешканців селища Коцюбинське Київської області за клопотанням виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради;

• 12,5 мільйонів гривень спрямовані на допомогу 27 тисячам мешканців Тростянецької територіальної громади за клопотанням виконавчого комітету Тростянецької міської ради.

• Пів мільйона спрямовані на допомогу 5,5 тисячам мешканців Охтирської територіальної громади за клопотанням виконавчого комітету Охтирської міської ради.

До надання гуманітарної допомоги людям на деокупованих територіях долучились органи місцевого самоврядування, Благодійний фонд «Добра-Справа» та Благодійний фонд «Кіри Денисівни».

«Завдяки тому, що ми не просто фінансуємо заявки отримувачів, а організуємо співпрацю, коли частину витрат на допомогу отримувачі беруть на себе, вдається за рахунок наявних ресурсів забезпечити допомогою більшу кількість людей.

Також хочу поінформувати, що зараз Уряд доопрацьовує рішення, яке забезпечить людям з деокупованих територій окрім гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, медикаментів та товарів першої необхідності, також надання одноразової грошової допомоги на невідкладні потреби.

Якщо ж у людей зруйноване житло або пошкоджене так, що не придатне до проживання, і вони подали заяву на відшкодування відповідних втрат, то їм надаватиметься статус внутрішньо переміщеної особи, навіть якщо вони не переїжджали в інший населений пункт. І вони також зможуть отримати допомогу на проживання. А в подальшому – компенсацію вартості пошкодженого житла», - прокоментувала Марина Лазебна.

На сьогодні за рахунок коштів з гуманітарного рахунку профінансовано допомогу 780 тисячам людей з найбільш постраждалих від війни регіонів України. Допомогу отримали люди, які потребували евакуації, внутрішньо переміщені особи, люди, які перебували у містах, в яких відбувались активні бойові дії та не переміщувались з них, в першу чергу, найбільш вразливі категорії людей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21720.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове