Міністерство соцiальної політики України


Міністерство соціальної політики та Міжнародна асоціація гуманітарної медичної допомоги «Лікарі без кордонів» співпрацюватимуть з питань евакуації та надання необхідної допомоги особам похилого віку, які перебувають у інтернатних закладах Донецької та Луганської областей, постраждалих від збройної агресії Російської Федерації проти України

8 Квітня 2022, 14:00

 

 

07 квітня 2022 року Міністр соціальної політики України Марина Лазебна провела зустріч з представниками Міжнародної асоціації  гуманітарної медичної допомоги «Лікарі без кордонів»: директором з досліджень доктором Наталі Робертс, менеджером з надзвичайних ситуацій Клер Ніколет,  директором інституту геронтології ім. Д. Ф. Чеботарьова Олександром Холіним та директоркою БФ «Незабутні» Іриною Шевченко.

Під час зустрічі було домовлено вжити спільних невідкладних заходів задля координації зусиль з термінової евакуації з місць проведення воєнних дій до безпечних підвідомчих закладів Міністерства соціальної політики осіб похилого віку, які перебувають у інтернатних закладах Донецької та Луганської областей та постраждали від збройної агресії Російської Федерації проти України.

Визначено перелік першочергових заходів із забезпечення таких осіб  гідними умовами перебування, відповідним фаховим доглядом з урахуванням індивідуальних потреб, гарантованим отриманням медичної допомоги та життєвонеобхідних лікарських препаратів, засобів реабілітації та товарів першої необхідності.

Досягнуті домовленості будуть зафіксовані у Меморандумі про співпрацю із захисту прав осіб похилого віку, постраждалих від збройної агресії Російської Федерації проти України, що дозволить Міністерству соціальної політики України, Національній соціальній сервісній службі України та Міжнародній асоціації гуманітарної медичної допомоги «Лікарі без кордонів» у співпраці з територіальними громадами оперативно реагувати на нагальні потреби осіб похилого віку, які опинились у небезпеці.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21666.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове