Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ домовились про спільні програми допомоги родинам з дітьми та постраждалим від війни

18 Березня 2022, 21:26

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, провела зустріч з Муратом Шахіним, головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

На зустрічі сторони погодили перші напрямки багатоцільової грошової програми, яку ЮНІСЕФ запускаю спільно з Мінсоцполітики для підтримки найбільш уразливих допомогосподарств.

Зокрема, сторони погодили, що першою цільовою аудиторією для виплати грошової допомоги в рамках цієї програми будуть уразливі домогосподарства з дітьми, віком до двох років, багатодітні сім’ї.

Мурат Шахін поінформував, що ЮНІСЕФ планує поступово розширювати коло отримувачів відповідно до термінів надходження додаткових коштів від донорів. «ЮНІСЕФ звернувся до донорів з метою отримання 149 мільйонів доларів США для здійснення гуманітарних грошових переказів», - зазначив він.

Сторони домовились опрацювати надання допомоги першим 10 тисячам родин з новонародженими дітьми.

ЮНІСЕФ підтримав пропозицію Марини Лазебної об’єднати зусилля для залучення коштів на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ для Мінсоцполітики для задоволення потреб людей з вразливих категорій, постраждалих від воєнних дій та тимчасово переміщених осіб.

Також ЮНІСЕФ погодився надати підтримку роботі соціальних працівників у громадах, які приймають велику кількість переміщених осіб, та підтримати організацію онлайн навчання дітей, які були переміщені внаслідок активних бойових дій, зокрема в питаннях забезпечення ноутбуками, підтримки вчителів.

 
 
 



Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21578.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове