Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики забезпечило евакуацію 2 274 дітей з вразливих категорій

14 Березня 2022, 12:00

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики повідомила, що станом на 14 березня Мінсоцполітики забезпечило евакуацію 2 274 дітей з вразливих категорій.

Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, що перебувають в закладах інституційного догляду, діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Зокрема, Міністр повідомила, що із закладів соціального захисту дітей (притулки для дітей, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, центри підтримки дітей та сімей), та дитячих будинків-інтернатів евакуйовано 1837 дітей.

Із них за кордон - 1083 дитини, у тому числі 194 дитини з дитячих будинків-інтернатів.

Також евакуйовано 60 прийомних сімей, в яких виховуються 155 дітей, та 39 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 282 дитини.

«Із евакуацією дітей із закладів соціального захисту ситуація краща. 1837 дітей ми вже встигли евакуювали, 859 дітей не евакуйовано.

З них в місцях в місцях активних бойових дій залишаються 495 дітей. Це Харківська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Запорізька області. Частину з них немає можливості евакуювати через те, що російські війська не забезпечують гуманітарні коридори. Частину ми сподіваємось евакуювати найближчим часом.

Ще 364 дитини перебувають в таких закладах у відносно безпечних регіонах України.

Складніша ситуація з евакуацією дітей з дитячих будинків-інтернатів. Там досі перебуває 1251 дитина і лише 194 дитини вдалось вивезти до інших країн.

Головна складність – те, що більшість дітей в будинках-інтернатах мають складні захворювання, комплексні порушення розвитку і потребують особливих умов перевезення, спеціального транспорту, відповідного медичного персоналу поряд. Під час довгої дороги за кордон це надскладно забезпечити. Так само, як і необхідний догляд в країні, куди проводиться евакуація. Ми шукаємо можливості забезпечити ці потреби.

Національна соціальна сервісна служба щодня на зв’язку з кожним таким закладом. Разом з обласними військово-цивільними адміністраціями вона контролює забезпечення закладів всім необхідним.

Станом на сьогодні всі заклади забезпечені продуктами харчування та необхідними ліками на 1-1,5 місяці, деякі і на більший термін», - прокоментувала Марина Лазебна.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21551.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове