Міністерство соцiальної політики України


100 000 продуктових наборів доставлено людям за програмою «Мільйон продуктових наборів»

12 Березня 2022, 17:50

 

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики повідомила, що за програмою «Мільйон продуктових наборів» людям доставлено вже 100 000 наборів. Сьогодні більше 25 тисяч наборів надійшли до Запорізької області.

Продуктові набори з продуктів тривалого зберігання отримали люди з вразливих категорій в Донецькій, Луганській, Київській та Харківській, Запорізький областях.

Програма «Мільйон продуктових наборів» реалізується за ініціативи та координації Мінсоцполітики та Мінагрополітики, у співпраці з Благодійною організацією «Благодійний фонд Івана Чайківського «Покрова», яка надає продуктові набори на безоплатній основі, а також з виробниками харчових продуктів, підприємствами та людьми, які долучились до забезпечення продуктовими наборами постраждалих від активних бойових дій.

За програмою «Мільйон продуктових наборів» на сьогодні зібрано більше 900 тон різноманітних продуктів, з яких близько 700 тон вже отримали люди. Це різні крупи, макарони, м’ясні та овочеві консерви, олія, цукор, борошно, печиво, повидло.

Найбільша перешкода у доставці продуктів – це відсутність гуманітарних коридорів до місць, де ідуть найактивніші бойові дії.

Продукти отримують люди з найуразливіших категорій. В першу чергу доставки відбуваються у області, які найбільше постраждали він воєнних дій. Обласні соціальні служби забезпечують збір потреб та доставку продуктів адресатам.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21540.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове