Міністерство соцiальної політики України


За добу кількість країн, з яких до України надходить гуманітарна допомога, сягнула 18

27 Лютого 2022, 22:00

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політки України, повідомила, що станом на сьогодні з 18 країн світу гуманітарна допомога прямує до України для задоволення життєвих потреб людей, які вимушено змінили місця проживання, постраждали від воєнних дій, а також тих, які доєднуються до територіальної оборони.

«Увесь світ об’єднується на підтримку українців та України. 18 країн – це результат, який ми маємо фактично за добу активної роботи Національного координаційного гуманітарного штабу при Кабінеті Міністрів України. Ми дякуємо всім організаціям з цих країн, які миттєві реагують і стають поряд для підтримки кожного українця в нашій сьогоднішній боротьбі і задоволення першочергових життєвих потреб», - прокоментувала Марина Лазебна.

Ми вже отримали вантажі від організацій з Німеччини, Китаю, Франції, Румунії, Польщі, Латвії.

В дорозі гуманітарні вантажі від організацій з Чехії, Швейцарії, Румунії, Туреччини, Німеччини, Австрії.

Найближчим часом очікуємо відправку гуманітарної допомоги від організацій з Швейцарії, Німеччини, Франції, Чехії, Словаччини, Словенії, Румунії, Ірландії, Швеції, Хорватії, Литви, Фінляндії, Нідерландів.

«Це товари першої необхідності: медикаменти та перев'язувальні матеріали, препарати крові, медичне обладнання і засоби для догляду за пораненими і хворими, засоби технічної реабілітації, засоби особистої гігієни, продукти харчування, палатки, спальні мішки, матраци, сухі вбиральні, одноразовий посуд, іграшки, одяг, взуття.

Також Європейські операції з цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄК, а це допомога з 18 країн-членів ЄС передають протипожежне обладнання, польові табори на 250-300 осіб, модульне обладнання для лікарень.

Підтримка людей – це наш другий фронт, і ми вдячні всім союзникам на цьому фронті», - зазначила Марина Лазебна.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21457.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове