Міністерство соцiальної політики України


Донецька область розширила мережу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, успішно реалізувавши державну субвенцію

3 Лютого 2022, 16:36

 

 

У рамках реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі 9 територіальних громад Донецької області отримали субвенцію.

У результаті реалізації субвенції придбано 4 автомобіля для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги при притулках для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Маріупольській, Мангушській, Бахмутській та Мирноградській територіальних громадах.

Створено та офіційно відкрито 3 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Дружківській, Слов’янській та Званівській територіальних громадах.

Створено притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Іллінівській територіальній громаді та денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим особам (з кризовою кімнатою) у Курахівській територіальній громаді.

Цей результат було досягнуто завдяки злагодженій взаємодії Міністерства соціальної політики України, Донецької облдержадміністрації та керівництва і відповідальних працівників територіальних громад, які отримали субвенцію та успішно її використали для створення відповідних служб.

Завдяки цим службам якість та доступність послуг для населення Донецької області зросте, що є важливим чинником запобігання та протидії домашньому насильству.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21355.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове