Міністерство соцiальної політики України


У Лисичанську відкрито денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою цілодобового перебування

13 Січня 2022, 14:49

 

13 січня 2022 року в місті Лисичанськ відбулося відкриття денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою цілодобового перебування. Участь у відкритті взяли заступниця голови облдержадміністрації, уповноважена з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків Катерина Безгинська, керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка, директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, керівники суб’єктів міжвідомчої взаємодії міста, що працюють із постраждалими та кривдниками.

Лисичанська міська територіальна громада у 2021 році отримала субвенцію із державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 2 337 503 грн на створення денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою. В обраному приміщенні проведено ремонтні роботи, закуплено необхідне обладнання та меблі. Метою роботи денного центру є надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, соціальних послуг постраждалим жінкам, чоловікам, хлопцям і дівчатам, а також послуги цілодобового безкоштовного проживання строком до 10 днів.

Катерина Безгинська подякувала усім дотичним до створення центру за проведену роботу. «Наразі в місті вже працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, поліцейська мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства, денний центр із кризовою кімнатою. Разом із тим, дуже важливо запровадити системну роботу із особами, які вчиняють домашнє насильство», - зазначила заступниця голови.

Представник відділу поліції анонсував створення в місті центру із протидії домашньому насильству, де, з-поміж іншого, буде проводитися робота із кривдниками.

Додатково повідомляємо, що у 2021 році вперше в історії України було виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі
274 млн грн на розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства і насильства за ознакою статі. Кошти вказаної субвенції отримали три громади Луганщини, а саме Сватівська міська рада у розмірі 2 484 773 грн на створення денного центру соціально-психологічної допомоги, Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація у сумі 2 337 503 грн на створення денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою та Міловська селищна рада у сумі 259 323 грн для облаштування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Усі спеціалізовані служби відкриті та розпочали роботу із постраждалими.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21261.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове