Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині стартував проект «Розширення формальних можливостей працевлаштування через розвиток зеленого і крафтового туризму в межах «Туристичного трикутника Сумщини»

12 Січня 2022, 16:58

 

У Кролевецькій, Есманьській громадах та м. Глухові вже відбулись інформаційні зустрічі, у рамках проєкту «Розширення формальних можливостей працевлаштування через розвиток зеленого та крафтового туризму в межах «Туристичного трикутника Сумщини», участь в яких прийняли представники міських рад та міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості, навчальних закладів, наукових установ, старости сіл об’єднаної територіальної громади, громадські діячі, представники ЗМІ.

Ідеї з виробництва різного роду товарів або надання цікавих послуг (особливо в сфері зеленого туризму) зможуть отримати якісну і професійну рецензію, консультаційний супровід, а в подальшому і фінансову підтримку для реалізації.

Проєкт розрахований на вразливі групи населення і направлений на працевлаштування, через власну справу, саме цієї категорії людей.

Регіональний проєкт здійснюється в рамках реалізації пілотного проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні». Його реалізацію розпочали Сумський національний аграрний університет спільно із Сумською обласною державною адміністрацією та Сумським обласним центром зайнятості.

Проект передбачає спільну роботу 11 партнерів. Серед них – представники п’яти місцевих громад Сумщини: Путивльської, Кролевецької, Глухівської міських рад, Есманьської селищної ради та Новослобідської сільської ради.

Термін реалізації: 1 листопада 2021 року – 30 квітня 2023 року.

До співпраці запрошуються інклюзивні категорії громадян, а саме: випускники навчальних закладів, які не знайшли роботу, мами після декретної відпустки, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, учасники ЧАЕС, АТО (ООС), багатодітні сім’ї, особи передпенсійного віку тощо.

Передбачено:

1. Безкоштовні тренінги (5 днів), де навчатимуть генерувати ідеї та втілювати їх у життя.

2. Курси по крафтовим технологіям та зеленому туризму.

3. Конкурс стартапів, де 25 учасників зможуть отримати по 3 000 дол на свій власний стартап.

Наступні інформаційні зустрічі відбудуться в Путивльській та Новослобідській громадах Сумської області.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21257.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове