Міністерство соцiальної політики України


У Сватівській громаді відкрито денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі

5 Січня 2022, 17:08

 

05 січня 2022 року у Сватівській міській територіальній громаді відбулося відкриття денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі. Участь у відкритті взяли заступниця голови облдержадміністрації, уповноважена з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків Катерина Безгинська, Сватівська міська голова Віта Сліпець, голова Сватівської районної ради Людмила Русанова, голова Сватівської райдержадміністрації Олег Сліпець, фахівці організацій та установ, що надають допомогу постраждалим від насильства.

Сватівська міська територіальна громада у 2021 році отримала субвенцію із державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 2 484 773 грн на створення першої у громаді спеціалізованої служби підтримки постраждалих від насильства. Денний центр створено на базі КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня». В обраному приміщенні проведено ремонтні роботи, закуплено необхідне обладнання та меблі. Метою роботи денного центру є надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим жінкам, чоловікам, хлопцям і дівчатам.

Катерина Безгинська зазначила, що питання запобігання і протидії домашньому насильству є актуальним для Луганщини, адже на постійній основі фіксується збільшення кількості звернень за фактами вчинення насильства. «Вітаю Сватівську громаду із першим кроком на шляху подолання насильства – створення поки що єдиного в районі денного центру соціально-психологічної допомоги. Разом із тим, пропонуємо рухатися далі і вивчити шляхи запровадження послуги цілодобового безпечного проживання постраждалих від насильства», - зазначила заступниця голови облдержадміністрації.

Віта Сліпець зазначила, що послуги фахівців денного центру є актуальними як для мешканців міста Сватове, так і для сільських населених пунктів громади, де необхідно працювати як із постраждалими, так і з кривдниками.

Додатково повідомляємо, що у 2021 році вперше в історії України було виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі
274 млн грн на розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства і насильства за ознакою статі. Кошти вказаної субвенції отримали три громади Луганщини, а саме Сватівська міська рада у розмірі 2 484 773 грн на створення денного центру соціально-психологічної допомоги, Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація у сумі 2 337 503 грн на створення денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою та Міловська селищна рада у сумі 259 323 грн для облаштування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Спеціалізована служба у Міловській громаді відкрита 30 грудня 2021 року. Роботи зі створення денного центру в місті Лисичанськ завершено, денний центр буде відкрито найближчим часом.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21232.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове