Міністерство соцiальної політики України


Відбувся навчально-практичний семінар з питань протезування учасників АТО / ООС за підтримки Трастового фонду НАТО

15 Грудня 2021, 16:45

 

 

Відбувся сертифікаційний навчально-практичний семінар ,,Забезпечення учасників бойових дій протезами класу Genium X3 в Україні” за підтримки Трастового фонду НАТО з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, поранених в антитерористичній операції за участю компанії Ottobock SE & Co. KGaA, на базі Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності у місті Харків.

Семінар пройшов в онлайн-режимі за участю техніків-протезистів на місці УкрНДІпротезування та під постійною онлайн-супервізією тренерів-експертів Академії, яка входить до компанії Ottobock.

У результаті проведення семінару техніки-протезисти отримали теоретичні знання щодо функціонування колінного вузла Genium X3 та виготовлення протезного виробу, а також відпрацювали процес налаштування механізму на практиці - було виготовлено один протез стегна з колінним механізмом Genium X3 для учасника АТО / ООС.

Вдосконалення практичних навичок виготовлення протезів за освоєною технологією дозволить практикуючим протезистам / ортезистам впроваджувати технологію на підприємствах галузі і забезпечувати учасників АТО / ООС якісно виготовленими високофункціональними протезами стегна з Genium X3. У свою чергу високий рівень послуг при забезпеченні протезними виробами підвищить якість життя діючих військовослужбовців.

Усі учасники семінару успішно склали тестове завдання та отримали сертифікати від компанії Ottobock.

 
 

Довідково

Колінний модуль Genium X3 визначає нові стандарти мобільності для людей з ампутацією на рівні стегна. Колінний модуль Genium X3 є одним із найсучасніших та найфункціональніших модулів нижніх кінцівок, завдяки функції OPG (оптимізованої фізіологічної ходи), підвищеній водонепроникності та корозійній стійкості, спеціальному біговому режиму, а також можливістю витримувати великі повсякденні навантаження.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21139.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове