Міністерство соцiальної політики України


1,75 млрд гривень Уряд спрямував на погашення заборгованості по лікарняних

15 Грудня 2021, 15:25

 

 

Урядом надано фінансову допомогу Фонду соціального страхування у розмірі 1,75 млрд гривень з метою погашення заборгованості по лікарняних для понад 330 тис. застрахованих осіб.

Внаслідок пандемії та підвищення рівня захворюваності на COVID-19 збільшилася кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб, а відтак збільшилася кількість днів їх непрацездатності.

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову „Про виділення коштів для виплати матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності”, якою передбачається виділення коштів для погашення заборгованості з оплати листків непрацездатності.

 
Довідково

Як з’ясувати, коли оплатять лікарняний.

Це можна зробити онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund.

Уточнити дату можна також у відділенні Фонду соціального страхування, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі „гарячі лінії”: http://www.fssu.gov.ua/.../main/uk/publish/article/968493.

 



Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21138.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове