Міністерство соцiальної політики України


У Гайсинській громаді на Вінниччині соціальні працівники стають мобільнішими

7 Грудня 2021, 14:32

 

 

 

«Центр надання соціальних послуг» (ЦНСП) Гайсинської міської ради Вінницької області обслуговує понад 1000 громадян, котрі потребують сторонньої допомоги. Частина з них мешкає у Краснопільській та Кунківській територіальних громадах, які купують послуги у Гайсинській ТГ.

«Разом з представниками старостинських округів, закладів охорони здоров’я, головами сільських рад ми систематично проводимо обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та людей з інвалідністю, щоб розуміти їхні потреби у соціально-побутовому обслуговуванні, – розповіла директор територіального Центру надання соціальних послуг Наталія Тарасюк. – Наразі соціальні послуги отримують 568 людей. З них 83 – на платній чи диференційованій основі. Одна година праці соціального робітника (їх у штаті майже 60) коштує замовникам послуг у середньому близько 36 гривень».

Найбільш затребуваною є соціальна послуга догляду вдома. Найчастіше люди замовляють послуги прання білизни, прасування, вологе чи генеральне прибирання в приміщенні, приготування їжі, догляд присадибної ділянки, подачу води, закупівлю продуктів харчування, ліків, оплату комунальних послуг.

За рік Гайсинський ЦНСП заробляє близько 100 тисяч гривень. Ці кошти, як і передбачено законодавством, ідуть на поліпшення організації праці його співробітників та на удосконалення надання послуг. За рахунок коштів, отриманних від надання платних послуг, придбано спецодяг і велосипеди для соціальних робітників. А наступного року планується велосипеди замінити на скутери та забезпечити планшетами тих соціальних працівників, які працюють на віддалених старостинських округах.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21081.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове