Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, воєнних дій, збройного конфлікту, природних і техногенних катастроф

6 Грудня 2021, 15:09

 

06 грудня 2021 року у приміщенні Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, воєнних дій, збройного конфлікту, природних і техногенних катастроф. Кімнату створено за підтримки Федерального уряду Німеччини у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила: «Усі структурні підрозділи облдержадміністрації перемістилися у місто Сєвєродонецьк у 2014 році. Тому, проблема наявності комфортних умов для роботи, спілкування із партнерами, клієнтами та фахівцями знайома кожному. Наша область, на жаль, вже восьмий рік потерпає від збройного конфлікту. У зв’язку із цим, дуже цінною є організація простору, де можна було б кваліфікованим фахівцям поспілкуватися із постраждалими внаслідок воєнних дій, природних або техногенних катастроф, а також надати підтримку людям, які опинилися у ситуації насильства або торгівлі людьми».

Директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук зазначила, що у минулому році Луганщина зіткнулась із масштабними пожежами. Велика кількість людей, які втратили рідних або домівку, потребувала екстреної психологічної допомоги. Цей сумний досвід посилив впевненість у необхідності облаштування подібної кімнати.

Координатор проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Східній Україні» Ярослав Стецик наголосив на важливості подібних соціальних ініціатив, що надходять від органів державної влади.

Учасники також відвідали Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги, якому за підтримки Федерального уряду Німеччини передано обладнання для роботи психолога. Дана установа також є переміщеною і безпосередньо надає допомогу особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі через вчинення домашнього насильства.

Катерина Безгинська та Елеонора Поліщук подякували партнерам за співпрацю та підтримку ініціатив, що несуть в собі практичну користь.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21079.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове