Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики здійснило моніторинговий візит до Житомирської області

6 Грудня 2021, 09:51

 

 

 

Мінсоцполітики розпочало моніторингові візити до регіонів з метою вивчення ситуації щодо стану реалізації державної політики у сфері протидії та боротьби з домашнім насильством та / або насильством за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та гендерній дискримінації. Окрім того, задля ефективного виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 червня 2021 року № 696-р „Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, у 2021 роціˮ здійснюються моніторингові візити до територіальних громад щодо стану реалізації державної субвенції громадами, виявлення проблемних питань та оперативного реагування з метою їх вирішення, а отже, забезпечення створення якісної мережі спеціалізованих служб.

Протягом 2-3 грудня поточного року працівники Мінсоцполітики ознайомилися з роботою Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації щодо виконання норм законів України "Про запобігання та протидію домашньому насильству", "Про протидію торгівлі людьми". Серед іншого, було розглянуто роботу обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

Також здійснено виїзди до Олевської та Овручцької міських територіальних громад, які отримали державну субвенцію на суму 3010,0 тис. грн та 3363,2 тис. грн відповідно для створення та забезпечення належного функціонування притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, та придбання автомобіля в кожній громаді.

Під час моніторингу виявлено, що станом на 01.12.2021 в Олевській громаді ведеться капітальний ремонт приміщення для притулку, закуплено необхідні матеріально-технічні засоби для його облаштування, ведеться підготовка до укладення договору на придбання автомобіля (визначено переможця за результатами тендерних торгів).

В той же час, в Овручцькій громаді виконано 90 % робіт по капітальному ремонту приміщення для функціонування в ньому притулку, закуплено необхідні матеріально-технічні засоби для його облаштування та придбано автомобіль для мобільної бригади, яка створена при притулку.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21076.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове