Міністерство соцiальної політики України


Цьогоріч на 45 % збільшилась кількість звернень з приводу вчинення домашнього насильства у порівнянні з минулим роком

25 Листопада 2021, 16:37

 

 

Цього року, в порівнянні з минулим, кількість звернень з приводу вчинення домашнього насильства збільшилась на 45 %.

Про це повідомила заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук на брифінгу в Укрінформі, присвяченому старту щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.

Ольга Ревук наголосила, що це свідчення того, що довіра до державних органів влади зросла, спільна робота державних інституцій, міжнародних організацій, громадського сектору щодо попередження та боротьби з домашнім насильством має позитивні результати, люди готові відкрито говорити на цю тему та звертатися за допомогою.

Заступниця Міністра розповіла про заходи для протидії домашньому насильству, зокрема, розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства осіб. Зараз надання соціальних послуг здійснюють 584 спеціалізовані служби.

Також Ольга Ревук підкреслила необхідність консолідації зусиль державних органів влади, органів місцевого самоврядування, а також громадянського суспільства з метою оперативного реагування на факти насильства та надання необхідних послуг для постраждалих від насильства.

 

Довідково
За 9 місяців 2021 року зафіксовано 205 608 звернень з приводу вчинення домашнього насильства, з них 82 % надійшло від жінок (167 900 звернень), 16 % - від чоловіків (32 707), 2,43 % - від дітей (5 001).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21013.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове