Міністерство соцiальної політики України


Наше завдання - забезпечити надання допомоги кожній людині, яка постраждала від домашнього насильства, - Ольга Ревук

25 Листопада 2021, 15:10

 

 

 

Заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук на брифінгу в Укрінформі, присвяченому старту щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” підкреслила, що забезпечення надання допомоги кожній особі, яка постраждала від домашнього насильства, є пріоритетом Мінсоцполітики.

За словами Ольги Ревук, Мінсоцполітики продовжує розширювати мережу спеціалізованих служб підтримки. Завдяки реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році 124 громади отримали кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. На розвиток мережі таких служб виділена сума в розмірі 274 092 105 гривень.

Заступниця Міністра підкреслила, що немає жодної області, де питання протидії домашньому насильству не поставлено в пріоритет.

Загалом на території України, завдяки реалізації Субвенції, буде створено: 30 притулків; 38 нових денних центрів; 58 нових консультативних служб; буде придбано 41 автомобіль для мобільних бригад, які діють при притулках; покращено рівень надання соціальних послуг у 16 діючих притулках, з яких 7 притулків облаштовано матеріально-технічними засобами.

 

Довідково

Надання соціальних послуг забезпечують 584 спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, з них:

42 притулки цілодобового перебування (до 90 днів);

24 кризові кімнати цілодобового перебування;

20 денних центрів соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі;

33 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі;

435 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;

12 „гарячих ліній” з питань запобігання та протидії домашньому насильству;

18 закладів та установ, призначених для постраждалих від домашнього насильства.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21008.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове