Міністерство соцiальної політики України


На реалізацію нової бюджетної програми допомоги безробітним малозабезпеченим в держбюджеті-2022 передбачається близько 100 млн грн.

25 Листопада 2021, 11:59

 

На реалізацію нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги) в проекті держбюджету на наступний рік планується близько 100 млн грн. Про це розповіла Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі Радіо НВ.

«З січня наступного року держава надаватиме не лише соціальну виплату малозабезпеченим, щоб вони могли вижити в кризовий період, але допомагатиме людині вийти з кризи. Кожен безробітний малозабезпечений, який хоче відкрити власну справу, отримає від держави фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу», – сказала Міністр.

Вона пояснила, що державна допомога на започаткування власного бізнесу є поворотною та безвідсотковою і складатиме до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн). Ці кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно повернути. Але сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Повертати кошти державі буде не потрібно, якщо сума сплачених податків перевищила суму наданої фінансової допомоги, або якщо підприємець працевлаштує у перший рік своєї роботи ще двох безробітних членів малозабезпечених сімей за направленням центру зайнятості.

 

   

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/21007.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове