Міністерство соцiальної політики України


Відбулася нарада щодо своєчасності та ефективності освоєння громадами Луганщини субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства

22 Листопада 2021, 17:50

 

22 листопада 2021 року заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська провела селекторну нараду із представниками керівництва Лисичанської та Сватівської міських територіальних громад і Міловської селищної територіальної громади щодо освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Подібні наради проводяться щотижнево з метою моніторингу вчасності та ефективності освоєння коштів субвенції.

Представники керівництва громад доповіли про стан ремонтних робіт, що проводяться на об’єктах, а також про закупівлю матеріально-технічного оснащення.

19 листопада директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук спільно із начальницею управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА Оленою Бєлан переглянули хід реконструкції приміщення для облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства, із кризовою кімнатою. Сума отриманої субвенції Лисичанською міською ВЦА складає 2,3 млн грн.

У Сватівській міській територіальній громаді триває робота над створенням денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим, для чого отримано субвенцію в сумі 2,4 млн грн. Міловська селищна рада знаходиться на завершальній стадії облаштування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З цією метою із державного бюджету громада отримала 259 тис.грн.

Катерина Безгинська наголосила на необхідності освоєння субвенції до кінця поточного року та запровадженні сервісів для постраждалих.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20998.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове