Міністерство соцiальної політики України


Відбувся онлайн-тренінг «Ґендерна рівність та інтерсекційність»

22 Листопада 2021, 13:30

 

17-19 листопада 2021 року ГО «Бюро ґендерних стратегій і бюджетування» у партнерстві з Структурою Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) було проведено онлайн-тренінг на тему «Ґендерна рівність та інтерсекційність».

Структура ООН в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру та у співпраці з місцевими органами влади Донецької та Луганської областей працює над зміцненням спроможності та розширенням участі вразливих груп у цих процесах. Тренінг направлений на впровадження ефективних підходів до визначення різноманітних потреб та пріоритетів жінок та чоловіків у місцевих громадах, для врахування при розробці місцевих програм та бюджетів на основі прав людини та ґендерної рівності.

Досягнутою метою тренінгу стало розширення знань жінок та чоловіків щодо ключових питань ґендерної рівності та інтерсекційності, а також формування розуміння того, як адвокація і локалізація національного законодавства може бути використана для досягнення цілей ґендерної рівності та захисту прав на місцевому рівні.

В ході обговорення учасниці актуалізували знання щодо ключових понять ґендерної рівності та її важливості для суспільства, поглибили знання щодо законодавства з питань недискримінації, сформували розуміння впливу поєднання різних вразливостей на доступ до прав і реалізації можливостей.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20994.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове