Міністерство соцiальної політики України


Роботу з цифровізації соціальної сфери координуватиме міжвідомча робоча група

17 Листопада 2021, 12:26

 

 

 

Міжвідомча робоча група (МРГ) з упровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) координуватиме роботу з цифровізації соціальних послуг. Про це повідомив голова МРГ – заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Валерій Бушков.

За словами Валерія Бушкова, МРГ створена як тимчасовий консультативно-дорадчий орган при Мінсоцполітики, вже проведено її установче засідання. Одним із її завдань є аналіз нормативно-правових актів у сфері впровадження та функціонування ЄІССС, моніторинг та оцінювання ефективності упровадження ЄІССС в інституціях соціальної сфери.

До складу МРГ з упровадження ЄІССС, окрім спеціалістів Мінсоцполітики та Нацсоцслужби, увійшли також представники Міністерства цифрової трансформації України, Пенсійного фонду України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

 

Довідково

Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу "Дія". Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.

У чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей вже успішно протестовані основні технології ЄІССС.

Перша черга ЄІССС та її технологічне ядро – ЄСР – створене за рахунок міжнародної технічної допомоги в рамках пілотного проекту, реалізованого спільно Мінсоцполітики, Мінцифри та Пенсійним фондом.

Мінсоцполітики зазначає, що прискорити процеси з упровадження ЄІССС та забезпечити створення технічної платформи для її функціонування можливо буде завдяки співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Світовим банком в межах проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20971.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове