Міністерство соцiальної політики України


249 нових робочих місць створили підприємці в рамках проекту “Рука допомоги”

27 Жовтня 2021, 17:05

 

 

 

249 робочих місць створили суб’єкти підприємницької діяльності (СПД), які отримали безвідсоткові кредити на розширення бізнесу в рамках пілотного проекту “Рука допомоги” в 2018 році. Проект реалізовувався Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”.

У рамках пілоту держава активно заохочувала місцевих підприємців до створення нових робочих місць, надаючи їм поворотну фінансову допомогу на розвиток бізнесу за умови працевлаштування не менше двох осіб з числа малозабезпечених, вимушених переселенців і учасників АТО/ООС строком на два роки. 92 СПД у трьох пілотних регіонах скористалися такою можливістю та отримали безвідсоткові кредити на закупівлю обладнання та матеріалів.

Наразі 91 нове робоче місце створено СПД у Львівській області, 80 – на Харківщині, 76 – на Полтавщині. Це переважно підприємці, які надають послуги у сфері громадського харчування, займаються фермерським господарством, виробництвом меблів, одягу, будівельних матеріалів тощо. Майже всі СПД, що брали участь у пілоті, вже повернули мікрокредити в повному обсязі. Загалом вони вже сплатили близько 2,8 млн гривень податків та єдиних соціальних внесків.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20869.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове