Міністерство соцiальної політики України


Тернопільський досвід розвитку сімейних форм виховання дітей та форм виховання в умовах, наближених до сімейних, буде розповсюджено на всю країну

25 Жовтня 2021, 15:56

 

 

22 жовтня в онлайн-форматі було успішно проведено всеукраїнський «круглий стіл», присвячений вивченню досвіду пілотного проекту, який реалізується в Тернопільській області. У ході його реалізації напрацьовано багато ефективних кейсів з підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі.

Більш ніж 100 фахівців-учасників «круглого столу» з усієї країни обговорювали «Варіативну модульну програму підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі». Завдяки подальшому впровадженню цієї програми вдасться значно удосконалити процес підготовки кандидатів до повноцінного виконання ними батьківських обов’язків. Також програма допоможе кандидатам зробити подальший свідомий вибір щодо найбільш прийнятної саме для них форми влаштування дитини, а також зекономити ресурси на підготовку кандидатів, оскільки виключе можливе дублювання тем навчання.

У круглому столі взяли активну участь представники Мінсоцполітики і всіх обласних центрів соціальних служб, керівники обласних служб у справах дітей, експерти проекту, науковці, тренери програм підготовки кандидатів у сімейні форми виховання.

З відеозаписом проведеного заходу можна ознайомитися за наступним посиланням: https://youtu.be/52jgp7OwWcA

Нагадуємо, що тернопільський пілотний проект реалізується в рамках проекту Мінсоцполітики «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується за підтримки Світового банку.

Мета проекту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення. У рамках проекту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20854.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове