Міністерство соцiальної політики України


Понад 200 територіальних громад подали документи для участі у експериментальному проекті Мінсоцполітики

25 Жовтня 2021, 13:28

 

 

270 територіальних громад подали документи для участі у експериментальному проекті з організації в громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

З них шоста частина виявила бажання взяти участь в апробації механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на забезпечення комплексною соціальною підтримкою малозабезпечених сімей та одиноких матерів. Така підтримка передбачає надання адресної грошової виплати разом із соціальними послугами для того, щоб людина мала можливість вийти зі складних життєвих обставин.

Залежно від потреб громади, крім соціальних послуг будуть напрацьовані інші форми роботи з такими сім’ями. Як приклад, створюватимуться простори або центри для роботи з дітьми, особами з інвалідністю, особами похилого віку, майданчики консалтингової та юридичної допомоги для започаткування та ведення бізнесу, у т.ч. спільного для декількох учасників тощо.

Проект реалізується Міністерством соціальної політики України в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку.

Національна соціальна сервісна служба України до 1 листопада цього року підготує пропозиції Мінсоцполітики для визначення громад-учасників у експериментальному проекті та апробації.

Громади, які візьмуть участь у експериментальному проекті та апробації, отримають необхідні транспортні засоби та комп’ютерне обладнання для фахівців із соціальної роботи. Окрім технічного забезпечення фахівці таких громад пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи і надання соціальних послуг населенню.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20851.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове