Міністерство соцiальної політики України


Міністерство соціальної політики України разом з ГО «Віта укр» урочисто відкрили міжнародну виставку-просвітництва в рамках проекту «АРТ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» та розпочало Всеукраїнський флешмоб «Починай діяти»

23 Жовтня 2021, 16:19

 

 

Зі вступним словом виступила заступник Міністра соціальної політики Ольга Ревук, яка цілковито підтримала позицію громадських організацій щодо запобігання і попередження насильству: саме завдяки цій синергії народжується вільне європейське суспільство! Також вона наголосила, що домашнє насильство має чіткі ознаки та прояви, проте не кожна людина здатна вчасно відреагувати на нього та проявити свою позицію, тому часто на допомогу приходять музика, поезія, образотворче мистецтво: так легше донести думку, легше спроектувати життєві обставини та почати мислити критично. Тому проект «Мистецтво проти насильства» має неабияке значення.

Ольга Ревук звернула увагу, що на виставці зібрані картини митців, які постраждали від насильства, або мають чітку позицію супротиву. Також вона зазначила, що приємним і знаковим є те, що відкриття виставки відбувається в Україні, адже картини подорожуватимуть світом.

Виставка буде постійно оновлюватися, діяти один рік і переміщатися по світу. Найближчі міста і країни – Київ, Мілан, Рим, США та інші країни.

Також до слова були запрошені заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, народна депутатка Марина Бардіна та пан Мауріціо Ароніка, Президент Благодійного фонду Фаундейшнс Фор Юнайтед Найншнс СДГ (БФ ФФЮН СДГ), який виступає співорганізатором в Україні даної виставки.

Виставка в Києві буде відкрита з 23 жовтня по 05 листопада 2021 року за адресою: м Київ, вул. Є. Коновальця, 18 Д (м. Палац Україна), Інститут проблем сучасного мистецтва АН України.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20848.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове