Міністерство соцiальної політики України


Відбулася нарада щодо проведення в Луганській області щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

20 Жовтня 2021, 09:27

 

18 жовтня 2021 року в режимі відеозв'язку проведено нараду щодо підготовки до проведення в області щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Участь у нараді взяли представники Головного управління Національної поліції в Луганській області, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, члени Робочої групи з питань протидії та профілактики домашнього насильства та насильства за ознакою статі при Обласній координаційній раді з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Учасники та учасниці поділилися планами і напрацюваннями щодо проведення заходів у рамках акції. Представник ГУНП в Луганській області розповів про заплановані активності, зокрема, про освітні заходи та інформаційні кампанії в сільській місцевості, створення освітнього центру «Поліція проти насильства», залучення індустрії краси до тематики протидії насильству, проведення онлайн-ігор, а також роботу поліцейських тато-хабів.

Представниця Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації розповіла, що наразі триває робота зі створення регіонального плану заходів щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». До цієї роботи залучені усі райони, територіальні громади та старостинські округи області. Поінформовано про заходи, заплановані на обласному рівні, зокрема, створення муралу в місті Сватове, відкриття регіональної кімнати індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, воєнних дій, збройного конфлікту, природних, техногенних катастроф.

Акція «16 днів проти насильства» триває із 25 листопада по 10 грудня та проводиться щороку в усьому світі з метою підвищення в населення розуміння та обізнаності про всі форми насильства, створення простору, вільного від насильства.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20819.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове