Міністерство соцiальної політики України


Міністр соціальної політики України Марина Лазебна провела робочу зустріч з Представником Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Білліні

12 Жовтня 2021, 17:19

 

 

Сьогодні відбулась зустріч Міністра соціальної політики Марина Лазебної з Представником Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Білліні.

На початку зустрічі Марина Лазебна подякувала за плідну співпрацю Представництву Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні щодо  вирішення питань внутрішньо переміщених осіб, наданні юридичної, матеріальної та соціальної допомоги ВПО безпосередньо або у партнерстві з міжнародними та місцевими організаціями. Міністр зазначила, що українська сторона високо цінує допомогу міжнародних донорів та залучає їх до допомоги внутрішньо переміщеним особам, іншим категоріям населення, які її потребують. Протягом 2020-2021 років Мінсоцполітики прийнято рішення про визнання гуманітарною допомогою понад 300 вантажів, що призначені для населення, яке опинилось в зоні ООС, а також непідконтрольних територіях.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло проблемних питань у сфері підтримки внутрішньо переміщених осіб і інших вразливих верств населення, зокрема, цифровізації послуг для ВПО,  соціальної роботи та розвитку соціальних послуг, гуманітарної допомоги для соціального забезпечення населення, що знаходиться в зоні проведення операції об’єднаних сил.  

За результатами зустрічі сторонами досягнуто домовленості щодо продовження співробітництва у сфері соціального захисту внутрішньо переміщених осіб,  впровадження кращих практик та підходів УВКБ ООН у вирішенні питань ВПО із врахуванням їх соціально-економічних потреб, залучення міжнародного досвіду, а також реалізації спільних проектів.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20800.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове