Міністерство соцiальної політики України


Відбулася четверта онлайн-зустріч національного та регіональних Луганського і Донецького саб-кластерів з питань запобігання ґендерно обумовленого насильства

11 Жовтня 2021, 08:45

 

07 жовтня 2021 року в режимі відеоконференцзв’язку проведено четверту в поточному році зустріч національного та регіональних Луганського і Донецького саб-кластерів з питань запобігання ґендерно обумовленого насильства. Участь у зустрічі взяли директорка Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники органів державної влади, міжнародних та громадських організацій, які працюють у сфері запобігання і протидії насильству. Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та Фонд ООН у галузі народонаселення є співголовами регіонального саб-кластеру.

Під час засідання розглянуто гуманітарний програмний цикл 2021-2022 років, проведено огляд гуманітарних потреб, внесок саб-кластера з питань запобігання ґендерно обумовленого насильства.

Традиційно, під час зустрічі учасники поділилися оновленнями в роботі щодо запобігання і протидії насильству, поінформували про заплановані активності та пріоритети в поточній діяльності. Представниця Департаменту поінформувала про роботу трьох громад області щодо освоєння субвенції із державного бюджету в сумі понад 5 млн грн на створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства, розповіла про потенційну участь громад області в реалізації експериментального проекту з організації соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, а також про запровадження онлайн-воркшопів для фахівців громад і старост області.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20791.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове