Міністерство соцiальної політики України


Ольга Ревук, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції, Глава делегації Української Сторони, та представники Мінсоцполітики взяли участь у шостому засіданні Кластера 6

7 Жовтня 2021, 18:55

 

 

07 жовтня 2021 року в форматі відеоконференції м. Брюссель – м. Київ відбулося шосте засідання кластера 6 (питання зайнятості, охорони здоров’я, соціальної політики та рівних можливостей) Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС, в якому взяли участь керівництво та представники Мінсоцполітики. У 2021 році Європейська Сторона є приймаючою стороною.

Участь у засіданні також взяли представники МОЗ, Мінекономіки, Мінреінтеграції, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ, МЗС, Нацсоцслужби, НСЗУ, Центру громадського здоров’я МОЗ, ДЦЗ (Центральний апарат) та Держпраці.

У своїй вітальній промові Глава делегації Української Сторони Ольга Ревук наголосила, що з 2020 року пандемія COVID-19 стала одним з головних пунктів порядку денного міжнародного життя.

Від Української Сторони вона подякувала Стороні ЄС за комплекс заходів з підтримки України в умовах пандемії COVID-19 та відповідний пакет фінансової допомоги. Ця допомога, передусім, спрямована на підтримку системи охорони здоров’я, економічної стійкості держави та вразливих верств населення, подолання соціально-економічних наслідків кризи.

Під час засідання Сторонушґ ЄС було поінформовано щодо соціально-економічної ситуації в країні та заходів, направлених на протидію COVID-19, впровадження реформ у сфері охорони здоров’я, зайнятості та ринку праці, у соціальній сфері, а також щодо питань соціального діалогу, охорони та гігієни праці, соціально-економічної інтеграції внутрішньо переміщених осіб, децентралізації та соціальних послуг, недискримінації та забезпечення гендерної рівності. Міністерство у справах ветеранів України висловило бажання долучитися у майбутньому до обговорення питань щодо захисту та інтеграції ветеранів у суспільство у межах Кластера 6 або відповідного двостороннього органу Україна – ЄС.

Сторона ЄС позитивно оцінила впровадження галузевих реформ Урядом України, а також стосовно захисту населення та надання підтримки під час пандемії.

Окремо Європейською Стороною було наголошено на успішній роботі щодо взаємного визнання COVID-сертифікатів між Україною та ЄС.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20783.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове