Міністерство соцiальної політики України


У Донецькій області у м. Святогірськ розпочато реалізацію проєктів «Нові професії для жінок – нові можливості для країни», «Дитяча мрія» та «Маю право на гідне життя»

7 Жовтня 2021, 10:25

 

У проєкті «Нові професії для жінок – нові можливості для країни» беруть участь 20 жінок з інвалідністю з Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Вони проходитимуть курс навчання та реабілітації протягом 42 днів.

За час програми учасниці пройдуть професійну перепідготовку за курсом «Швачка» та «Касир торгівельного залу», а також реабілітаційну програму, де отримають кваліфіковану допомогу реабілітологів, психологів та масажистів, відвідають басейн, соляну кімнату та екскурсії Святогірськом.

Програма «Нові професії для жінок – нові можливості для країни» розроблена громадською організацією «Покровська районна організація осіб з інвалідністю» та реалізовується спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом  «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації», державним навчальним закладом «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості».

Громадською організацією «Торецька міська організація жінок-інвалідів «Лаванда» спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом  «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації» реалізуються проєкти «Дитяча мрія» та «Маю право на гідне життя».

Проєкт «Дитяча мрія» розрахований на 28 осіб (14 матерів та 14 дітей віком від 3 до 12 років) з-поміж матерів, які виховують дитину з аутизмом та реалізовуватиметься протягом 28 днів. До Святогірська приїхали матусі з дітьми з Миколаївщини, Харківщини, Хмельницького, Запоріжжя та Донецької області. За час реалізації проєкту матері з дітьми отримають курс реабілітації під час якого з ними працюватимуть кваліфіковані спеціалісти - психологи, психотерапевти, масажисти, реабілітологи, учасники пройдуть курс спелеотерапії у соляній кімнаті та відвідуватимуть басейн.

Програма «Маю право на гідне життя» розрахована на 20 осіб з-поміж молодих людей з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 28 днів. Участь у проєкті бере молодь з Донецької, Київської. Харківської та Запорізької областей. Молоді люди протягом цього часу пройдуть навчання за програмою «SoftSkills – навички майбутнього» від Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, отримають консультації з працевлаштування від спеціалістів Донецького обласного центру зайнятості та курс реабілітації під час якого з ними працюватимуть кваліфіковані спеціалісти - психологи, психотерапевти, масажисти, реабілітологи, учасники пройдуть курс спелеотерапії у соляній кімнаті та відвідуватимуть басейн.

Кошти на реалізацію проєктів  громадські організації отримали ставши одним із переможців щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка, який проводить Фонд соціального захисту інвалідів і тому курс реабілітації та навчання абсолютно безплатний для учасників.

Учасники проєктів відмічають, що  увагу до людей з такими особливостями звернули вперше і це приємно вражає, та наголошують на тому, що такі проєкти необхідно реалізовувати постійно.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20776.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове