Міністерство соцiальної політики України


Членам коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» презентовано ґендерну карту показників 1325

23 Вересня 2021, 14:51

 

22 вересня 2021 року в місті Сєвєродонецьк проведено презентацію Ґендерної карти показників 1325 та результати Ґендерної оцінки відповідності Регіонального Плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області. Участь у заході взяли члени коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», до складу якої входять представниці громадських організацій та органів державної влади. Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації є членом коаліції із моменту її створення у 2018 році, тому, директорка Департаменту Елеонора Поліщук також взяла участь у презентації.

Ґендерна карта показників 1325 – це оцінка відповідності положень регіональних та місцевих планів дій 1325 Національному плану дій щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» з урахуванням ґендерних аспектів у їх структурах і містить прості у використанні показники для оцінки сильних та слабких сторін відповідних планів, що надає можливість розробити дієві рекомендації для їх вдосконалення.

Учасники затвердили план роботи коаліції на 2021-2025 роки, а також обговорили подальші кроки щодо адвокатування питань порядку денного «Жінки, мир, безпека» перед регіональними та місцевими органами влади. Окремо наголошено на важливості залучення молодих дівчат і хлопців до впровадження порядку денного 1325. З цією метою близько 70 молодих дівчат і хлопців Луганщини у поточному році охоплено тематичними семінарами та тренінгами.

Захід проведено організацією ООН Жінки в Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують 4 агентства ООН: ПРООН, ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. Програму підтримують 12 міжнародних партнерів: ЄС, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20698.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове