Міністерство соцiальної політики України


Представники громадськості та органів державної влади Луганщини поділилися досвідом на Форумі «Превенція та протидія домашньому насильству. Координація спільних зусиль із протидії домашньому насильству»

20 Вересня 2021, 12:01

 

16-17 вересня 2021 року в місті Києві відбувся Форум «Превенція та протидія домашньому насильству. Координація спільних зусиль із протидії домашньому насильству».

Участь у заході взяли представники органів державної влади, громадських і міжнародних організацій, поліції, суду, прокуратури із Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей.

Під час Форуму проведено сесії, під час яких обговорено нові методи роботи, спрямовані на протидію домашньому насильству, та ситуацію із насильством по відношенню до вразливих груп населення. Також розглянуто проблеми реалізації термінових заборонних і обмежувальних приписів, кримінальну відповідальність за домашнє насильство та питання міжвідомчої взаємодії суб`єктів, що працюють у сфері запобігання і протидії насильству.

У ході сесії «Домашнє та ґендерно зумовлене насильство в умовах збройного конфлікту та пандемії COVID-19» директорка Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук поділилася досвідом Луганщини щодо превенції та реагування на випадки насильства. Крім того, свій досвід презентували представники ГУНП в Луганській області, патрульної поліції, Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень, громадської організації «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада».

Захід проведено за підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20675.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове