Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики підготувало проект Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях та оприлюднило для громадського обговорення

21 Вересня 2021, 10:34

 

 

Міністерством соціальної політики України підготовлено проект наказу „Про затвердження Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях”.

Проектом акта передбачено, що дитяча кімната в установі / організації створюється для забезпечення можливості тимчасового перебування дітей працівників та відвідувачів без супроводу батьків / законних представників або за їх присутності в разі потреби із організацією дозвілля.

Основною метою діяльності дитячої кімнати є створення умов для поєднання працівниками та відвідувачами установ / організацій своїх професійних і сімейних обов’язків.

Основними завданнями дитячої кімнати є:
забезпечення тимчасового перебування дітей під час перебування батьків на робочому місці або відвідування установи / організації з особистих питань;
сприяння формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, збереженню сімейних цінностей, забезпеченню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків;
забезпечення дозвілля дітей під час їхнього перебування в дитячій кімнаті;
консультування батьків / законних представників дитини з організаційних питань діяльності дитячої кімнати.

Діяльність дитячої кімнати має проводитися з дотриманням принципів захисту прав дитини, гуманності, конфіденційності із забезпеченням інклюзивності, доступності та зручності послуг.

Тимчасове перебування дітей в дитячій кімнаті є безоплатним, для забезпечення дозвілля дітей в дитячій кімнаті залучаються фахівці, які мають педагогічну / психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи і спілкування з дітьми, в тому числі з дітьми з інвалідністю (із порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, інтелектуальними порушеннями).

Проектом акта визначено умови прийняття, перебування та повернення дітей із дитячих кімнат, а також вимоги, зокрема, для облаштування дитячих кімнат.

Проект наказу „Про затвердження Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях” розміщено для громадського обговорення за посиланням: https://www.msp.gov.ua/projects/719/ 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20674.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове