Міністерство соцiальної політики України


Понад 70 % сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників

14 Вересня 2021, 17:00

 

Наразі понад 70 % дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників. Про це повідомив голова Національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін.

Найбільше дітей під опікою та піклуванням знаходиться у Дніпропетровській (майже 6 тисяч), Одеській (майже 4 тисячі) та Донецькій (понад 3 тисячі) областях.

За словами Владислава Машкіна, опіка та піклування є найпоширенішою серед інших форм сімейного виховання для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а опікуни, піклувальники – здебільшого родичами таких дітей.

«Опікуни, піклувальники беруть на себе обов'язок піклуватися про дитину,  представляти її найкращі інтереси, при цьому органи опіки та піклування здійснюють контроль за умовами утримання та виховання підопічних дітей, за цільовим використанням державної соціальної допомоги на дитину, захистом житлових та майнових прав дитини», – зазначив Владислав Машкін.

 

Довідково

В Україні майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них понад 63,5 тисяч дітей зростають у сімейних формах виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка та піклування), близько 4 тисяч – проживають в інтернатах, а ще понад тисячу – навчається у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20647.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове