Міністерство соцiальної політики України


Підсумки оздоровчо-відпочинкової кампанії 2021 підбили на Сумщині

14 Вересня 2021, 15:34

 

Під час засідання обласного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії під головуванням Вікторії Медвідь, заступника голови Сумської обласної державної адміністрації підбили підсумки оздоровчо-відпочинкової кампанії в області.

Оздоровчо-відпочинкова кампанія розпочата в червні поточного року таборами «Ровесник», «Сонячний» (м. Глухів), «Лісний» заводу «Імпульс» (м. Шостка) та продовжена з 1 липня іншими таборами. Загалом, в літній період здійснювали оздоровлення 18 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них 2 наметових.

Як повідомив Михайло Дубровський, директор Департаменту соціального захисту населення, до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 рік передбачались кошти обласного бюджету на придбання путівок дітям, які потребують особливої уваги та підтримки в загальній сумі 3 млн 778 гривень. Виходячи з фактичних показників фінансового забезпечення на зазначені цілі, придбано 640 путівок дітям пільгової категорії за кошти обласного бюджету. За кошти місцевих бюджетів послугами оздоровлення та відпочинку забезпечені 9470 дітей області, з них 4723 дитини пільгової категорії, наголосив посадовець.

Вікторія Медвідь звернула увагу присутніх щодо підготовки оздоровчої кампанії на наступний рік та наголосила, що кожна дитина пільгової категорії  повинна бути оздоровлена.

Відповідно до Порядку, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2009 № 426 та з метою здійснення державного контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку станом на 01.09.2021 року на Сумщині проведено державну атестацію ряду дитячих таборів Сумщини.

За результатами проведеної атестації виявлено покращення побутових, санітарних, господарських, матеріальних умов перебування дітей в декількох таборах, що підтверджує підвищення категорії цих таборів, зокрема  дитячого оздоровчого табору «Ластівка» Кролевецької районної ради (третю категорію підвищено на другу) та дитячо-юнацького табору «Сонячний» Глухівської міської ради (з другої категорії на першу).

Оздоровчо-відпочинкова кампанія 2021 проведена на належному рівні та з дотриманням карантинних вимог та обмежень, зазначили учасники засідання.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20646.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове