Міністерство соцiальної політики України


Більшість сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовується до сімейних форм виховання

13 Вересня 2021, 14:36

 

 

Кількість влаштованих до прийомних сімей (ПС) та дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно збільшується. Про це повідомив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса.

За його словами, в минулому році до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було влаштовано близько 2 тисяч дітей, в той час, як у 2017 році – понад 1,6 тисяч.

«Виховання дітей у сім’ї – це найкраще для дитини, адже саме у родині вона отримує більше піклування і тепла, ніж в інтернаті. Тому державна політика спрямована на те, щоб дитина-сирота або дитина, позбавлена батьківського піклування, була максимально швидко влаштована в родину: прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, під опіку, піклування», – підкреслив Руслан Колбаса.

Він також зазначив, що наразі у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується понад 14,7 тисяч дітей, що майже на 700 дітей більше, ніж було на початок минулого року.

Загалом, в Україні працює понад 1,2 тисячі дитячих будинків сімейного типу та понад 3 тисячі прийомних сімей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20634.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове